Categorieën
Geen categorie

“Gelukkig, Nieuwjaar”

Wat is dat eigenlijk met ons mensen? Wij, die elkaar op 0.00 uur van een nieuwjaar, “Gelukkig Nieuwjaar” wensen. Een nieuwjaar heeft toch geen geluk nodig? Het jaar begint gewoon en het eindigt. Het jaar geeft zonder bedoelingen zijn, haar of het stokje door aan het volgende jaar.

Het zijn wij, de mensen, die gelukkig willen zijn.

Daarom wenst ¡deWeek! u “Gelukkig, Nieuwjaar”; met een komma. Als ultieme verzuchting dat het afgelopen jaar ook een mentale lockdown is geweest. Dat we om 0.00 uur heel eventjes gelukkig mogen zijn en mogen hopen op iets beters.

Dat het vaccineren zo goed gaat, dat al snel alle seizoenkaarthouders van de eredivisieclubs worden ingeënt, want zo, met die lege stadions, is het niet erg leuk om naar Ajax – Feyenoord te kijken.

Dat het ons dit keer wél lukt om meer te gaan sporten, ook al zijn de sportscholen dicht tot het moment waarop we het sporten in voorgaande nieuwejaren al lang weer hebben opgegeven.

Dat we Rutte zo gek krijgen dat hij op vrijdag 13 augustus 2021 een knallende ‘einde-covid’-fuif organiseert. Bij voorkeur in de Noordoostpolder omdat daar genoeg ruimte is om 17 miljoen Nederlanders op een kluitje te laten swingen.

Dat we met een landelijke knuffelcampagne de 1,5 meter samenleving vaarwel zeggen, behalve in restaurants, omdat we niet meer met onze neuzen bovenop het bord van onze buren wensen te dineren.

Heel eventjes gelukkig. Wat een komma al niet vermag!

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

3 reacties op ““Gelukkig, Nieuwjaar””

dankje naamgenoot.

Nog even over je vader en je nieuwe broer en de velen die nog gaan komen…

Ik kon er tijdens de borrel niet opkomen maar vanochtend popte het in mijn brein. Over je vader: “In elk stadje zijn schatje.”

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s