Categorieën
Geen categorie

“De KLM kijkt vol trots terug op 2020”

Dat zegt een woordvoerder van de KLM tegen ¡deWeek! bij de presentatie van de jaarcijfers.

Meent u dit echt?

Ja, natuurlijk! Wij hebben veel vliegen in één klap geslagen. Zo hebben wij ons vliegensvlug aangepast aan Covid en een enorme verlaging van onze CO2 uitstoot gerealiseerd.

Wat zijn de andere vliegen die u in die klap geslagen heeft?

We hebben onze vleugels uitgeslagen naar de bewoners van Zwanenburg. We hebben hen ontmoet in buurthuis de Zwaan en zijn elkaar eens een keer niet naar de keel gevlogen. Zij vertelden ons dat zij dankzij de KLM heel goed slapen de laatste tijd.

Dat is mooi om te horen. Zijn er nog andere vliegen gevangen?

‘Geslagen’, bedoelt u?

Sorry ja, ‘geslagen’ natuurlijk.

We hebben de kerosinestank rond Zwanenburg drastisch kunnen verminderen. Voor ons is kerosine als een vluchtje parfum. Maar de Zwanenburgers vinden het stinken, zo begrijpen wij nu. Doordat wij er in geslaagd zijn het aantal vluchten vergaand te beperken is de stank feitelijk vervlogen.

En hoe staat het met de financiële vliegen?

De KLM is zeer actief geweest in het ontvangen van staatsteun. Ook heeft de KLM een nieuwe CAO afgesloten met de piloten die nu in dezelfde CAO zitten als buschauffeurs. De piloten zijn in hun nopjes, omdat zoals zij zeggen: “Buschauffeurs nog steeds zelf moeten sturen en dus eigenlijk meer zouden moeten verdienen dan wij.” Ook konden wij een groot deel van onze piloten seconderen aan DHL.

Hoe ziet u de ontwikkelingen op langere termijn?

Wij willen niet meer bekend staan als het vlieg-tuig. Wij gaan de KLM verduurzamen. Vorig jaar was de grote vlucht naar voren. Dit jaar beginnen we met ons verbetertraject ‘Vluchten kan niet meer, maar ook niet minder’. En ik moet u zeggen; dit alles geeft de KLM vleugels.

Gelooft de KLM hier werkelijk in of ziet de KLM ze vliegen?

De KLM ziet ze zeker niet vliegen, maar daar hopen wij wel op natuurlijk.

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s