Categorieën
Geen categorie

De routekaart uit de mentale covid lockdown

Wat premier Rutte tijdens de persconferentie van afgelopen woensdag niet zei, vond ¡deWeek! wél terug in een notitie van het Ministerie van Geestelijke Volksgezondheid. De Minister van Geestelijke Volksgezondheid kondigt de volgende haltes op de mentale routekaart aan.

Voor iedereen die ’s nachts badend in het zweet wakker schrikt uit een boze Covid-droom, geldt dat zij per 11 mei mogen overstappen naar lichtere vormen van angst. Pleinvrees wordt door het Ministerie van Geestelijke Volksgezondheid ten zeerste aangeraden, omdat deze angst groepsmijdend is. Ook smetvrees ziet het Ministerie als een stap vooruit op de routekaart, omdat handen wassen, deurknoppen en handvatten obsessief schoonmaken bijdragen aan het terugdringen van het virus.

Op 1 juni worden de maatregelen verder versoepeld. Iedereen die aan bovenstaande soorten van angst leidt, kan overstappen naar de groep van piekerende mensen. Voor de mensen die al in deze piekergroep zaten, verandert er nog even niets. De Minister van Geestelijke Volksgezondheid kan zich voorstellen dat deze mensen teleurgesteld zijn, maar doet desondanks een beroep op hen om tot 1 juli te blijven piekeren. Ook wijst de Minister er nogmaals op om alleen te piekeren op tenminste 1,5 meter van andere mensen of te piekeren met een, desnoods gebreid, mondkapje op.

Vanaf 1 juli is iedereen vrij om angsten en zorgen los te laten. Genieten van het leven zou echter buitensporig zijn, omdat het onaardig is naar ouderen en kwetsbare mensen in onze samenleving die daar nog lang niet aan toe zijn.

Blijft het aantal bezette IC-bedden onder controle dan mag iedereen vanaf 1 september weer van het leven genieten, met dien verstande, zo meldt de Minister van Geestelijke Volksgezondheid, dat genieten mag, maar alleen in groepen van maximaal 30 personen.

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

4 reacties op “De routekaart uit de mentale covid lockdown”

Hoi Erik, het heeft even geduurd deze reactie. Ik kon jouw berichtje eerst niet vinden. Mooi dat je je een breuk / breuck lacht. Groetjes en succes met de verkoop van de mondkapjes. Je loopt vast binnen nu.

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s