Categorieën
Geen categorie

Dansende Covid getallen

De R-0 zit nu vlak onder de 1. Dat is goed om te weten. Het aantal doden is laatst met 98 gestegen. Dat waren er 14 meer dan de dag ervoor. Gaat de trend weer omhoog? Maar het aantal bezette IC-bedden daalt toch, hoe kan het aantal doden dan stijgen? Komt dat door de logaritmische schaal die ze gebruiken? Hoe deden ze dat in Wuhan dan?

België staat eerste, niet alleen in de FIFA-ranking, voetbal wat was dat ook alweer, maar ook in het lijstje van het aantal Covid doden per miljoen inwoners. Wij staan 5e, veel hoger dus dan onze 14e plek op de FIFA-ranking. Maar ja, België test toch meer, dus ze weten meer, dus ze tellen er meer. Maar het waren toch Italië en de Verenigde Staten waar het de meeste doden werden geteld? Of heeft België ze ingehaald?

En dan Vijfheerenlanden. In de gemeente Vijfheerenlanden zijn, voor zover bekend, 36 mensen overleden aan het corona-virus. Dat is veel, zegt de lokale GGD. Ze hebben er geen verklaring voor. Zijn er in Vierheerenlanden 28 mensen overleden? En in Drieheerenlanden 21 mensen? Het gaat niet goed in de Twaalfheerenlanden met mogelijk 85 covid doden. Zouden ze het slechter doen dan België?

De getallen dansen door mijn geest en maken me onrustig.

Daarom houd ik me vast aan één kengetal: lengte gedeeld door schoenmaat. Hoe korter je bent en hoe groter je schoenmaat des te steviger je op de aarde staat. Toch? Mijn lengte gedeeld door mijn schoenmaat is 4,36. Dat is geruststellend toch? Of toch niet?

—–

PS. Even een correctie op mijn vorige column. Ik ging er vanuit dat plastic tasjes veel slechter zijn voor het milieu dan papieren tasjes. Maar dat is niet zo volgens de Volkskrant van 9 januari 2016. Het is het beste je eigen boodschappentas mee te nemen.

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s