Categorieën
Geen categorie

Waarom Derek Jansen nu in Congo zit

‘En ik dacht nog zo, dat ik goed bezig was’, waren de laatste woorden van Derek Jansen, eigenaar van restaurant het Haasje, voordat hij in een politiebusje werd afgevoerd.

Volgens de politie heeft Jansen te goeder trouw gehandeld. Hij wilde slechts voldoen aan de 1,5 meter richtlijn op zijn terras. Dat hij met landmijnen de 1,5 meter heeft willen markeren op zijn terras en dat daardoor nu een van zijn klanten haar linkerkuit moet missen, is ‘een wat ongelukkige situatie’ aldus de politie in een persbericht.

‘Ik had mijn terras net als vele anderen afgezet met rood-wit plastic lint, maar mijn klanten trekken zich daar niets van aan‘, aldus Jansen. ‘Ze stappen eroverheen, haken erin met hun been of trekken het los. Onbegrijpelijk! Wij proberen de 1,5 meter te handhaven, maar op deze manier lukte dat niet. Daarom hebben wij landmijnen geplaatst op die plekken waar onze gasten niet mochten komen en natuurlijk hebben wij dat met heldere bordjes aangegeven.’

Jansen is nu bang dat hij de cel in moet ‘vanwege één kuit’, terwijl hij wellicht ‘vele corona slachtoffers heeft helpen voorkomen’.

Na enkele weken krijgt ¡deWeek! bericht van Jansen. Hij zit in Congo. Hij is niet gestraft vanwege het veroorzaakte letsel, maar omdat het gebruik van landmijnen in Nederland verboden is. Jansen heeft een taakstraf en helpt in Congo bij het opruimen van landmijnen.

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s