Categorieën
Geen categorie

Ontmoeting met de Koning

Ontboezemingen van de Koning over de geestelijke belasting van het Koningschap.

¡deWeek! kwam Willem van Oranje (niet zijn echte naam) tegen in Spaanse badplaats Quarantania (niet de echte naam van de badplaats) en sprak met hem over het Koningshuis (niet een echt huis). Hij was daar met zijn 3 dochters Shakira, Yara en Inayi (niet hun echte namen) en zijn vrouw Marianne (niet haar echte naam).

¡deWeek! zat met hem in bar Bocaburka (niet de echte naam van de bar) aan het bier. Het was even alsof de Koning (niet zijn echte titel) volledig zichzelf was. Hij sprak vrijuit en hing ontspannen op een barkruk. Wellicht kwam dat ook omdat we er al een paar op hadden.

‘Ik kan nooit zeggen wat ik denk. Onder alle wetten staat mijn naam en het lijkt daardoor misschien alsof ik veel macht heb, maar ik mag niks. Ik kan nog niet eens even snel met één van mijn dochters naar het Kruidvat (wel een echte drogist) in de Theresiatraat (wel een echte straat) in den Haag (wel een echte plaats), iets dat mijn moeder nog wel eens placht te doen (wel echt gebeurd).’

¡deWeek! leefde mee met deze gevangen mens, die nu eindelijk een keer kon ontspannen op een barkruk in een café.

Vlak voor sluitingstijd vroeg de Koning (niet zijn echte titel) gezien de politieke gevoeligheid van zijn ontboezemingen om voor alle namen andere dan de echte namen te gebruiken. Op zo’n verzoek zeg je geen nee.

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s