Categorieën
Geen categorie

Stemvee

Shirley McFlury, directeur van MacDonalds Nederland, heeft een vet idee. Het is een simpele oplossing voor een hogere opkomst bij de volgende verkiezingen: “MacDonalds zal alle 250 vestigingen omtoveren tot stemlokaal”, aldus Shirley.

“Huh?”

“Ik zie dat u verrast bent. Dat was de Minister van Binnenlandse Zaken ook, maar toen wij haar uitlegden dat wij veel vestigingen hebben in wijken waar mensen met een lage SES wonen, was zij….”

“Lage SES?”

“Ah, u weet niet wat lage SES is? Dat zijn mensen met een lage sociaaleconomische status. Het merendeel van onze klanten. Ik neem aan dat u dat wél weet. Maar we zitten eigenlijk overal in Nederland”

“U verkoopt toch burgers?”

“Wij verkopen burgers, straks stemmen er burgers. Ik zie het probleem niet zo. Wij zijn al bezig om de bestelschermen aan te passen om het stemmen mogelijk te maken. Kinderen krijgen een Happy Meal cadeau. Kinderen blij en Papa en Mama hebben gestemd.”

“Wat vond de Partij van de Dieren hiervan?”

“Die hadden als voorwaarde gesteld dat het stemmen veganistisch zou gebeuren. Maar ja, burgers zijn nu eenmaal van vlees.”

“Stemvee dus eigenlijk”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s