Categorieën
Geen categorie

Dom of the crowd

Afgelopen dinsdag bezocht ¡deWeek! de wedstijd Nederland-Duitsland in de Johan Cruijff Arena. Het publiek zong: “Alle Duisters zijn homo”. Toen het publiek in de Kuip ooit een scheidsrechter toezong met: “Je moeder is een hoer”, antwoordde iemand daarop met: “Ik wist dat niet, maar als 50.000 mensen dat zingen dan zal het wel waar zijn.”

Tegenwoordig noemen sommige mensen dit de “wisdom of the crowd”. Velen weten meer dan één. Wikipedia was het wonder van die wisdom en er zouden vele Wikipedia’s volgen, aldus de mensen die bij die crowd hoorden. Totdat er trollen kwamen.

In de plaspauze trof ¡deWeek! een factchecker: “Zou het inderdaad zo kunnen dat alle Duister homo zijn”. “Nee”, zei de factchecker, “als alle Duisters homo zouden zijn, dan zou de hele Duitse bevolking snel uitsterven”.

Ik wilde dit antwoord van de factchecker in de tweede helft meteen overbrengen op de zingende massa. Zij hadden het mis! Blijkbaar deerde hen dat niet, want ze bleven het zingen.

Meer dom dan wis dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s