Categorieën
Geen categorie

De GAMMA haalt witte verf uit de schappen

De Directie van de GAMMA haalt met onmiddellijke ingang alle witte verf uit de schappen. “Wit is niet woke”, aldus woordvoerder Bram de Zwart van de GAMMA.

“We willen inspelen op maatschappelijk trends en daarom vervangen wij alle witte verf door regenboogverf met daarbij een ingenieuze regenboogkwast.

De Zwart is de eerste antropoloog in dienst van de GAMMA. Hij dient maatschappelijk trends te vertalen naar de strategie en het productassortiment van de GAMMA en dat leidt tot een aantal opmerkelijke keuzes.

De GAMMA doneert bijvoorbeeld lijm en verf aan klimaatactivisten voor hun acties in musea en praatprogramma’s. “Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook een kans om de kwaliteit van de GAMMAlijmen eens te testen in extreme omstandigheden”, aldus de Zwart.

Verder geeft de GAMMA, bij aankopen van meer dan 250 euro, een helm en beschermende kleding cadeau om Qatariaanse toestanden te voorkomen. Er is een stikstofarme boormachine in het assortiment opgenomen. Toeslagenouders krijgen korting op elektrische zagen vanwege de hoge elektriciteitsprijzen. Behang kan alleen nog worden gekocht als het oude behang tegelijkertijd bij de aankoop van het nieuwe behang wordt ingeleverd. Komende zomer zal de GAMMA geen waterpistolen meer verkopen vanwege de oorlog in Oekraïne, en voor de rijkste 1% van Nederland rekent de Gamma per direct dubbele prijzen.

“Het loopt niet slecht”, aldus de Zwart. “We zien de diversiteit in het klantenbestand enorm toenemen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s