Categorieën
Geen categorie

Ziekenhuis Antoniushove is rookvrij, toch?

“Ziekenhuis Antoniushove te Leidschendam heeft er een probleem bij”, aldus de heer Rijskens van de afdeling NIMBY van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Het ziekenhuis profileert zichzelf als ‘rookvrij’. Het staat zelfs vermeld op grote borden bij de verschillende entrees naar het ziekenhuis. Maar omwonenden hebben geklaagd dat dat niet zo is. “Het ziekenhuis rookt weldegelijk”, aldus de omwonenden, die het ziekenhuis betichten van nepnieuws.

De gemeente neemt de klacht van de omwonenden zeer serieus. “Zoals u weet dient elke instelling en elk bedrijf in de gemeente zich te houden aan de gemeentelijke voorschriften en te opereren (leuk woordgrapje hoor, mijnheer Rijskens) binnen de kaders van de verstrekte vergunningen. En dat lijkt in het geval van Antoniushove niet zo te zijn.”

Na een verkennende fase heeft Rijskens geconcludeerd dat de oorzaak niet ligt bij rokende patiënten op de afdeling Radiotherapie. “Toch wel een opluchting”, aldus Rijskens.

Er wordt nu verder onderzocht wat de oorzaak van de rokende schoorstenen op het dak van Antoniushove is en of hier eventueel sprake zou kunnen zijn van uitstoot van gevaarlijke stoffen die een bedreiging zouden kunnen vormen voor de volksgezondheid van de omwonenden.

“U hoort nog van ons”, aldus Rijskens.

Één reactie op “Ziekenhuis Antoniushove is rookvrij, toch?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s