Categorieën
Geen categorie

Oorlog is Voetbal is Oorlog

President Zelenski. Je kent hem misschien nog wel. Die van die oorlog tegen Rusland. Die is onder de indruk van de ‘provocerende pressing’ van het Nederlands Elftal. “Mijn generaals leren van elke wedstrijd van Oranje.”, aldus Zelenski, “Ontzettend jammer dat ze eruit liggen.”

Van Gaal. Je kent hem misschien nog wel. Die van die oorlog tegen Argentinië. Die is onder de indruk van de heroveringen van Oekraïne, maar nog meer van zijn provocerende pressing en van het zoenen van zijn spelers.

Van Gaal legt het nog één keer uit: “Provocerende pressing is dat de tegenstander het balbezit op eigen helft wordt gegund. De backs van de tegenstander worden gedekt. De tegenstander wordt uit de tent gelokt om door het midden aan te vallen. En als Oranje de bal verovert, slaat zij direct toe via de eigen wingbacks.

“Oekraïne gaat provocerende pressing toepassen bij de herovering van de Donbass”, zegt generaal Zalyezin. “In een oorlog botsen de fronten vaak in het midden. Door het gevecht aan te gaan via de flanken kan het Russische leger worden verrast. Zoals de pass van Blind waar Dumfries uit scoorde”. “Zo gaan wij scoren tegen Rusland”, voorspelt Zalyezin.

‘Voetbal is oorlog’ werd Rinus Michels meer dan 50 jaar geleden in de mond gelegd. Zijn bijnaam was ‘de Generaal’. De legerleider die Ajax van alles liet winnen en met Oranje in 1988 het EK won van Rusland. Rusland is dus te verslaan!

‘Oorlog is voetbal’, weet Zelenski. Er staat Rusland een grote verrassing te wachten op het strijdtoneel. Zelenski is optimistisch: “We will come an end”, zegt hij nog net tegen ¡deWeek! als hij de deur van de War Room achter zich dicht doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s