Categorieën
Geen categorie

Tisnie zwart-wit

Waar komt dat toch vandaan? De behoefte van witte mensen om te ‘matteren’. Natuurlijk ‘matteren’ witte mensen, maar de mensen die het ‘matteren’ van witte mensen uitdragen, denken dat het ‘matteren’ van zwarte mensen meer ‘mattert’ dan dat van witte mensen. En dan gaan ze rare teksten projecteren op bruggen enzo, die witte ‘matteraars’.

Onderzoeker psycholoog G.C.H van Berkenwoude, van het instituut ‘PortaalMentaal’, heeft onderzoek gedaan naar de oorzaken van het ‘witte-matter’-gedrag. Zijn conclusie is glashelder.

“De aanwezigheid, of beter de afwezigheid, van het stofje oxytocine bij witte matter mensen verklaart veel. Deze stof wordt ook wel het ‘liefdeshormoon’ of ‘knuffelstofje’ genoemd. Het stofje komt vrij als de moeder borstvoeding geeft of als zij haar baby knuffelt of wiegt. De moeder koestert haar baby en de baby leert zich hechten.

In de jaren zeventig kwam er poedermelk op de markt en lange tijd werd gedacht dat poedermelk superieur was aan borstvoeding. Witte mensen stapten massaal over op poedermelk, zwarte mensen deden dat veel minder. Onze testen wijzen uit dat oxytocine zo goed als volledig ontbreekt bij witte matter mensen. Ze zijn niet gehecht en zien hun zwarte medemens als concurrent op de markt van aandacht en liefde.”

Borstvoeding als antwoord op racisme. Het moet niet veel gekker worden, mijnheer Berkenwoude.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s