Categorieën
Geen categorie

Boeren kopen stikstofrechten van Schiphol

Twee- tot drieduizend piekbelasters, voorheen beter bekend onder de naam boeren, hebben met behulp van enkele miljardenbedrijven in de agro-business, veel stikstofrechten van Schiphol gekocht. Er is nu zoveel stikstofruimte voor de boeren, dat alle boeren in Nederland hun bedrijven kunnen voortzetten.

“Consumenten kunnen verwachten dat de prijs van een liter melk de komende jaren een dubbeltje omhooggaat, maar dat is dan ook is alles wat de consument ervan merkt”, aldus een woordvoerder van Campina, die gniffelend aanvult dat Campina door deze deal voor datzelfde dubbeltje op de eerste rang zit.

Ook voor Schiphol blijkt het een goede deal te zijn. “In dit geval is het een voordeel dat vliegtuigen zoveel vervuilender zijn dan boeren. Het sluiten van slechts één van de vijf landingsbanen was genoeg om de boeren te helpen. Door betere planning en door de randen van de nacht dichter tegen elkaar aan te schuiven, hoeven onze reizigers er niet veel van te merken”, aldus een woordvoerder van Schiphol.

Toen minister van der Wal van deze deal hoorde, stak zij meteen van wal. “Deze deal raakt kant noch wal. Een echte oplossing voor het stikstofprobleem raakt zo tussen de wal en het schip. We kunnen niet van twee walletjes (stikstofreductie én doorgaan met vliegen en boeren) blijven eten. Uiteindelijk zal zo de wal het schip keren.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s