Categorieën
Geen categorie

Alfred Schreuder overspeelt zijn hand

De Ajaxsupporters zwaaiden al snel met hun witte zakdoekjes. Enkele supporters deden dat met hun volle en vergeelde zakdoek, waardoor er wat neuspulk op de toeschouwers op de lagere rijen dwarrelde.

Alleen van Den Bosch gewonnen in de laatste 5 wedstrijden. “De paal was een excuus en er waren hoopvolle dingen te zien geweest”, zei de trainer na elke teleurstellende wedstrijd.

De wedstrijd tussen de Godenzonen en de Palingvissers, ook de Rode Lantaarndragers van de Eredivisie, eindigde in een schamel gelijkspel.

“Tsja”, sprak de Algemeen Directeur van Ajax en hij opende hoofdstuk 14 van het Handboek Voetbalclichés. “Alleen van den Bosch gewonnen de laatste weken”. “De paal kan niet altijd het excuus zijn”. “De chemie in de groep ontbreekt”. En samenvattend zei hij: “Dit is niet des Ajax”. Hij bladerde nog even verder en zag dat hij alles wel gezegd had.

Toch zei hij nog iets dat hij niet uit het Handboek Voetbalclichés haalde: “De trainer heeft zijn hand overspeeld.”

“Wat bedoelt u daarmee?”, vroeg de verslaggever van Studio Sport.

Fatsoen moet je Doen. Dat is de nieuwe organisatiecultuur van Ajax na de affaire Overmars. En het was onfatsoenlijk van Schreuder om Daley Blind geen hand te geven toen die naar Bayern München vertrok. Daarmee had de trainer zijn hand al overspeeld.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s